Welcome, visitor! [ Register | Login

Oil World: Recolta de rapiță a României ar putea fi mai mare cu 52% în 2014 comparativ cu 2013

Stiri 16 iulie 2014

Producția de rapiță în Uniunea Europeană, cel mai important producător mondial, ar putea fi mai mare decât se estima până acum ca urmare a îmbunătățirii estimărilor privind recoltele din Germania, Marea Britanie și România, consideră compania germană de analiză Oil World, transmite Bloomberg.

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES ARHIVĂ

Într-un raport publicat marți, Oil World estimează că în acest an producția de rapiță în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene ar putea atinge nivelul record de 22,7 milioane tone, cu 300.000 de tone mai mare decât estima luna trecută. Dacă aceste estimări se vor confirma, recolta din acest an va fi mai mare cu 1,5 milioane tone mai mare decât cea realizată anul trecut grație creșterii suprafețelor cultivate, dar și a îmbunătățirii producției la hectar.

Oil World estimează că Germania, cel mai important cultivator de rapiță din UE, ar putea recolta 5,9 milioane tone în acest an, față de 5,78 milioane tone anul trecut. Producția Franței ar putea fi mai mare cu 19% până la 5,22 milioane tone în timp ce producția din Marea Britanie ar putea crește cu 17% până la 2,5 milioane tone.

Cea mai mare creștere procentuală ar urma să se înregistreze însă în cazul României, unde producția de un milion de tone estimată pentru acest an ar putea fi cu 52% mai mare decât cea realizată anul trecut.

‘Rapoartele preliminare privind recolta din acest an sunt foarte pozitive cu producții semnificativ mai mari fiind așteptate pentru majoritatea zonelor’, precizează Oil World.

La bursa Euronext de la Paris cotația futures pentru rapiță a scăzut vinerea trecută până la 326,5 euro pe tonă, cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani. Scăderea cotației la rapiță este similară cu cea a prețurilor la porumb, boabe soia și grâu pe piața din SUA, în condițiile în care recoltele din emisfera nordică se dezvoltă în condiții bune, ceea ce înseamnă că stocurile mondiale își vor reveni de la nivelurile scăzute din ultimii ani.

Sursa: AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban. editor: Mariana Nica)


No Tags

1526 afisari totale, 1 astazi

  

Leave a Reply

 • AgriPlanta - RomAgroTec 2014 GALERIE FOTO

  by on 10 iunie 2014 - 0 Comments

 • Oil World: Recolta de rapiță a României ar putea fi mai mare cu 52% în 2014 comparativ cu 2013

  by on 16 iulie 2014 - 0 Comments

  Producția de rapiță în Uniunea Europeană, cel mai important producător mondial, ar putea fi mai mare decât se estima până acum ca urmare a îmbunătățirii estimărilor privind recoltele din Germania, Marea Britanie și România, consideră compania germană de analiză Oil World, transmite Bloomberg. Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES ARHIVĂ Într-un raport publicat marți, Oil […]

 • Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2014” – Ediția a XXII

  by on 13 octombrie 2014 - 0 Comments

  Consiliul Judeţean Vrancea, în colaborare cu Camera Agricolă Judeţeană Vrancea, organizează în perioada 24 – 26 octombrie 2014, la Focşani, (jud. Vrancea), cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus”. La eveniment vor participa profesionişti din domeniul viticulturii, fermieri, oameni de afaceri şi delegaţii străine. În cadrul evenimentului vor fi organizate […]

 • Se deschide AgriPlanta – RomAgroTec 2014

  by on 5 iunie 2014 - 0 Comments

  Cea de-a patra ediție a expoziției în câmp AgriPlanta – RomAgroTec 2014 se deschide astăzi la Fundulea, județul Călărași. Peste 170 de firme expozante participă și anul acesta la evenimentul devenit cunoscut mai ales pentru demonstrațiile în câmp  cu cele mai noi utilaje agricole. Evenimentul care se va încheia duminică își așteaptă vizitatorii zilnic, între […]

 • Anunturi agricultura ONLINE

  by on 7 decembrie 2013 - 0 Comments

  Siteul nostru a fost inchis o perioada, datorita unor probleme serioase ale firmei de hosting. Detaliile problemei le veti gasi aici Fiind un site cu o ascensiune rapida si cu un flux de materiale si informatii mare nu am reusit sa recuperam informatiile dumneavoastra. Am fost nevoiti sa o luam de la ZERO ca si […]

Introduceti adresa de e-mail pentru activarea serviciului NEWSLETTER: